12 Kasım 2014 Çarşamba

İKİ BÜYÜK DİNİN GÖZÜNDEN KADIN

“…Kadın mükemmel olmayan bir hayvandır, akıl yürütmesi bir yana, hatırlaması bile korkunç gelen bin türlü tatsız tutkusu vardır…Başka hiçbir hayvan ondan daha az temiz değildir: çamurun içinde yuvarlanan domuz bile ondan daha çirkin değildir; bunu inkar edecek birileri varsa, çevrelerine baksınlar, kadınların beden sıvılarını gidermek için başvurdukları korkunç aletleri utana sıkıla sakladıkları gizli yerleri arasınlar.” (Giovanni Boccaccio – Corbaccio)
(Umberto Eco, Düşman yaratmak syf 27-28)

Muhammed: “Ey kadınlar cemaati! Sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zîrâ ben siz kadınların Cehennem'de çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm” buyurdular. Dinleyenlerden cesaretli bir kadın: - “Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?” diye sordu. Muhammed: - “Ağzınızdan kötü söz çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı ve dini eksik olanlar arasında akıl sahibi erkeklere galebe çalan sizden başkasını görmedim!” dedi. O kadın tekrar: - “Ey Allah’ın Resulü! Aklı ve dini eksik ne demek?” diye sorunca - “Aklı noksan tabiri, iki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine denk olmasını ifade eder. Dinlerinin eksik olması tabiri de onların (hayız) günlerce namaz kılmamalarını, Ramazan ayında oruç tutmamalarını ifade eder.

(Kütüb-ü-Sitte No: 5361 ve ayrıca Buhârî, Hayz 6, Zekat 44, İman 21; Müslim, İman 132; Nesâî, Küsuf 17; Muvatta, Küsuf 2)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder