7 Mayıs 2012 Pazartesi

ÇILGIN TÜRKLER KIBRISTA - 1

"SAS ve SAT timleri iki jandarma botuyla Pladini’ye yaklaşıyorlardı. Sabah pusu dağılmıştı. Binbaşı küçük taş adayı ve iki makineli tüfek yuvasını kolayca gördü.
“Tamam, plaj burası”.
Binbaşı dışında bütün SAT ve SAS’çılar özel giysilerini giymişlerdi. Botlar uygun bir uzaklıkta durdular. 15 SAT komandosu j.18’den yirmi beşer metre aralıklarla denize bırakıldı. Engeller varsa patlatmak için gerekli patlayıcıları su geçirmez kılıflar içinde yanlarına almışlardı. Bir talihsizlik olursa kalan SAT’çılar ve SAS’çılar görevi tamamlayacaklardı.
Kıyıya doğru çoğunlukla su altından yüzmeye başladılar. Denizaltını denetleyerek kıyıya yaklaşacaklardı.
Bir top sesi duyuldu. Bir motelin yanından ateş ediliyordu. İlk ayılıp harekete geçen Rumlar bunlardı. Mermilerden biri botun telsiz bölümüne isabet etti, ötekiler yakınlara düştü. Sonra makineli tüfeklerle yüzenlere de ateş edilmeye başlandı. Önce Rumlar ateş etmişti. Artık karşılık verebilirlerdi. Binbaşı muhriplerden yardım istedi. Bir dakika sonra toplar gürledi, otelin yanındaki top da, kullanıcıları da buhar oldular. Muhripler, Pladini plajının arkasındaki iki makineli tüfek yuvasını da yok ettiler.
Girne limanından fırlayan iki Rum torpidobotu j. Botlarına hücuma geçti. Tetikte bekleyen muhripler iki torpidobotu da batırdılar. Üçüncü bir torpidobotu da bir uçak yaraladı. Bu torpidobot Girne’ye geri kaçtı."

(Turgut Özakman, Çılgın Türkler Kıbrıs, syf 333-334)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder